Sponken.

Denna historia är sann eftersom jag har hört den berättas för mig av någon som har intygat det.. Ivar Kreuger var som bekant kalmarit. Vid ett besök i sin hemstad efter det att han hade kommit upp sig så blev han igenkänd av en gammal gumma som undrade vad han hade för sysselsättning. Ivar kunde ju knappast förklara den komplexa väv av korsägande och reverser som kännetecknade hans imperium så han svarade lite skämtsamt att han sålde tändstickor. Gumman suckade och sa:
– Ock, ock… Ja den spriten, den spriten.

Så det så.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s