En avklarad.

I samtal med de vanliga dårarna så började vi prata om idiotiska saker att säga på anställningsintervjuer. Jag fantiserar om att få säga något riktigt korkat vid ett samtal angående ett jobb jag verkligen inte vill ha. Fråga mig inte varför jag skulle hamna i en sådan situation, det är ju inte särskilt troligt att man lägger ner så mycket energi på att söka ett jobb på pin kiv.

En ganska vanligt förekommande klyscha är att arbetsgivaren ställer frågan "Vilka är dina tre sämsta egenskaper?". Därefter är det tänkt att offret ska ljuga och säga saker som "Jag är morgontrött *nervöst skratt*" eller så vänder man på det och radar upp egenskaper som ska anses som dåliga men som kan vändas till något gott. Exempel? Att man är fruktansvärt envis är dåligt men det kan vara en tillgång för att fullfölja projekt. Att vara rastlös betyder att man kan vara energisk. Att vara blandmissbrukare kan betyda att man är flexibel. Att jobba för mycket kan väl aldrig vara direkt dåligt för en arbetssökande. Och så vidare.

Min dröm är att få frågan om mina tre sämsta egenskaper och då svara:
– Jag är dålig på att följa instruktioner.
Arbetsgivaren kommer att titta väntande på mig och till slut säga:
– Men det var ju bara en egenskap!?
– Jag vet. Jag vet…

Två månader senare skickar jag ett långt e-postmeddelande med ämnesraden "De två andra!". Där står det att jag ibland skjuter upp saker och att jag ibland, förutsatt att omständigheterna är de rätta och beroende på vad man jämför med, kan framstå – märk väl, framstå – som omständlig.

Annons

 1. Marie

  Jag brukar alltid havda att jag aer dalig pa att delegera. Nar jag sen far jobbet delegerar jag genast ut alla trakiga, tidskravande arbetsuppgifter. Det ses alltid som nagot positivt att jag aktivt arbetar med battra mig sjalv!

  Gilla

 2. Snaskefar

  Lysande Marie!

  Nu länkar jag äntligen till er båda, Elina och Marie! Det har varit lite struligt med länkarna här på blogg.se men nu verkar det ha löst sig.

  Gilla

 3. elina

  åh tackar..!

  ser en länk på snaskefar som den yttersta kvalitetsstämpeln på skrivande. har hittat några av mina favvobloggar här faktiskt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s