EM-tankar.

I EM-studion fanns Kennet Andersson. När jag såg honom mindes jag plötsligt hur mycket jag tyckte om honom och hur mycket jag i mitt barnasinne hatade Hristo Stoitjkov back in the day. Idag har jag nog omvärderat det hela. Han vann för fan La Liga fyra år i rad med Barcelona. Titta gärna på den här videon från hans glansdagar i Barca. Gärna med avstängt ljud.

http://www.youtube.com/watch?v=5hp9PxrnQE0

I samband med strömavbrottet under matchen Tyskland – Turkiet så tänkte jag först att detta var väldigt olikt germaner, att inte ha koll på utrustningen. Det fnissade jag lite åt i min ensamhet. Sen tänkte jag att det kanske var ett terrordåd, då fnissade jag inte lika mycket längre.

Jag irriteras över reklamerna som rullar där det ser ut som om Sverige ska ta hem EM-guldet. Jag irriterar mig på marknadsförare som inte drar i bromsen och meddelar att det kanske räcker nu.

Och som alltid så tänker jag på det skämt som jag har lärt mig genom kamrat Nils. Två gamla ärrade tyskar står och pratar fotboll, den ene frågar:
– Vilka är det som spelar idag?
Den andre svarar;
Österrike – Ungern.
Den förste fräser irriterat:
– Det vet jag väl, men vilka möter de?

Annons

 1. MonsteR

  Visst kan man irriteras över reklamen som numer nästan kan ses som lite bortgjord. Vad som är ännu mer störande är att i reklamen för en Svensk öl från lappmarkerna så flygs det lite coolt med stridsflyg. MEN inte f-n är det med svenska JAS 39 Gripen utan fånigt nog med ett amerikanskt Grumman F-14 Tomcat. Det är vad jag skulle kalla dålig kombo.

  Gilla

 2. Anabanana

  1. EM går inte i Tyskland det går i Österike-Schweiz varför man kanske inte behöver ha lika stor tilltro till deras organisatoriska egenskaper.

  2. Gary Lineker sa tydligen en gång att fotboll är ett spel man spelar i 90 minuter och i slutet vinner Tyskland…

  Gilla

 3. Hult

  Nästa gång Robert Perlskog kommenterar tyska landslaget kan ni gärna klocka tiden det tar för honom att kläcka ur sig den stående kuriositeten "Podolski och Klose har ju polskt ursprung, de kommunicerar till och med på polska på planen."

  Bosse Hansson kom tillbaka – allt är förlåtet. Han var och är den ende som kunde uttala alla länder och atleter korrekt vid OS-invigningen. Till och med "Stoo-iich-koff" satte han som ett rinnande vatten.

  Hans diametrala motsats är förmodlgen Arne "Ja, nu firar vi midsommar här i Pontiac Silver Doom" Hegerfors.

  Gilla

 4. Hult

  När vi ändå är inne på legendariska kommentatorer kan jag varmt rekommendera nedanstående länk. Eurosports snookerräv Kim Hartman, som för Göran Zachrissons arv vidare på ett fullständigt lysande sätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s