Hsotnicam.

Det måste ha varit en befriande känsla för den person på Apples marknadsföringsavdelning som kom på att man skulle vända på loggan på de bärbara datorerna. Jag tror helt och hållet att det beror på Carrie Bradshaw, om ni orkar titta på Sex and the citys tidiga säsonger så sitter Sarah Jessica Parker allt som oftast och skriver på – förmodar jag – en gammal PowerBook. När hon sitter och tittar på skärmen och filmas framifrån så är äpplet upp och ner för tittaren.

Något geni måste ha insett att det var en minst sagt tveksam metod att använda varumärket på och vidtagit åtgärder. Det är ju helt meningslöst för användaren att se loggan rättvänd, det är ju omvärlden som ska se vilken äppelsort man nyttjar.

Jag kan inte tänka mig att det mötte några protester, jag inbillar mig istället att man hurrade åt tanken på vilken guldgruva man hade hittat. En modern, urban historia kan knappast berättas utan att man använder en knätopp. Produktplaceringen känns helt naturlig. Det är bara att gratulera.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s