Oh Yes.

Det är klarlagt nu. Mitt livslånga hat mot gäss grundar sig i mitt första egna barndomsminne. Med eget minne menar jag ett sådant minne som inte är inpräntat i mig av andra utan som jag är säker på att jag minns själv.

Jag är tre och ett halvt år gammal. Vi står utanför Skanörs Gästgifvaregård och några typer i klargula byxor föser gäss framför sig. Senare har jag fått veta att det är något som kallas för gåsavallning. En gås gör ett utfall mot mig och försöker bita mig i vaden. Jag blir skräckslagen och börjar gråta.

Det är nog därför jag skrattar så mycket när fransmännen tvångsmatar gässen med majs. Det är nog därför jag gillar gåsagillen så mycket.

Annons

 1. JFK

  Gåsavallning är en fin tradition där blonda och bildsköna exemplar av Näsets yngre befolkning visar turister och andra intresserade det hårda Skånska jordnrukslivet. Näsets befolkning står även idag inför svåra frågor och tuffa utmaningar. Kommer Badhytten finnas kvar? Finns det möjlighet till permanent bro-öppning dagtid under sommarhalvåret för att hålla utomsocknes borta? Hur ska Studentgården åter hamna i Malmö Nations kontroll?

  Gilla

 2. Linda

  När jag var fyra år gammal tog mina föräldrar med mig till en bodgård. Antagligen fick de ett anfall av lantlighet och ville köpa ägg av den stackars bonden och hans fru. Jag stod mitt på ladugårdsbacken och väntade snällt (i mitt minne) då en (i mitt minne) enorm hund attackerade mig. Han tog sats och satte sina stora tassar på mina axlar och detta resulterade i att jag ramlade bakåt och skrek i högan sky.

  Inga speciella paralleller. Jag gillar fortfarande hundar. Jag vill t.o.m. ha en.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s