Protonmoln!?

Kennedyklanen har ett svart moln hängande över sig. I korthet kan det sägas handla om förlorade barn, både till följd av missfall och krigsoffer. Vidare finns det drogmissbruk, dråp, sexskandaler, rattonykterhet, cancer och skidolyckor. Det kallas populärt för The Kennedy Curse och den cirkulerar då mest kring barnen till Joseph P. Kennedy sr. och hans hustru Rose Fitzgerald, alltså JFK och hans syskon samt deras efterlevande barn och barnbarn. I vissa fall räcker det att bli ingift i Kennedyklanen för att få en skopa otur. Den tionde hertigen av Devonshire blev svärfar till en Kennedy (Kathleen) och dog sedan av en hjärtattack som behandlades av John Bodkin Adams. Det namnet låter kanske inte bekant men det är en man som var misstänkt för över 160 mord på sina patienter. Han brukar alltid vara med i sådana där taffliga dokumentärer som heter "Våra värsta seriemördare", "Århundradets brott" eller "Provinsialläkare vi minns".

image444

Tvillingarnas pappa är en listig djävel. Han har för tillfället en forskartjänst på CERN och hade tidigare en professur på Columbia University. Vad pappa Hans sysslade med övergår mitt förstånd, det har med energiforskning att göra och han är duktig på matematik om jag har förstått saken rätt.Tvillingarna brukar inte skryta men Columbia är the shit. Det var här atombombens utveckling startade med The Manhattan Project, det är här som Pulitzerpriset delas ut. Det var på Columbia University som Dr. Peter Wenkman höll till, om man tror på Ghostbusterssagan. I dagsläget har 87 nobelpristagare haft anställning där. Det är faktiskt flest i världen. Fadern jobbade alltså där en längre period och befann sig ofta ute på Brookhaven National Laboratory på Long Island – ett gigantiskt forskningskomplex som har sin egen polis, brandkår och valuta. Nej, det sista var en lögn. Stället har dock inte den bästa relationen med sina grannar. Under tidigt 1990-tal så läckte laboratoriet tritium ut i grundvattnet. Det är radioaktivt. Så särskilt farligt är det inte men det är väl aldrig direkt bra att man gör på detta vis. Grannsämjan, om den någonsin funnits, var nu som bort… eh.. spolad.

image442

Med detta i minne och med tanke på att amerikaner är världsledande i att formulera konspirationsteorier så var det inte konstigt att Brookhaven fick skulden för John-Johns död. John F. Kennedy jr., hans fru och hans svägerska dog den 16 juli 1999 när planet som han flög kraschade i Atlanten. John-John flög med sina passagerare nattetid, över vatten och det som då kan ske är att skakningarna i planet kan störa balanssinnet så mycket att man inte märker att planet svänger. Det finns ingen horisont att stämma av mot och om man då inte behärskar instrumenten till fullo så kan man inte avgöra sin kurs. Det är vad den rationella förklaringen hade varit och det var också det som haverikommissionen ansåg som mest troligt. Så icke invånarna på Long Island med Alec Baldwin i spetsen som genast drog slutsatsen att Brookhaven hade släppt ut ett protonmoln (just det) som John-John hade flugit igenom och därmed orsakade kraschen. Den här teorin publicerades i The New York Times. Demonstranterna fylkades utanför labbet. De avvek när man istället riktade uppmärksamheten mot den amerikanska flottan som man nu ansåg hade orsakat kraschen med några mystiska pyrotekniska övningar.

image443

Så gick det alltså till när tvillingarnas pappa indirekt blev anklagad för att ha dödat John F Kennedys ende kvarlevande son.

Annons

  1. Anders

    Vad väntar Snaskefar på? En rafflande och inkomstbringande spänningsroman har ju praktiskt taget skrivit sig själv här. Naturligtvis med tvillingarnas pappa i hjältehuvudrollen.Mina barndomshjältar tvillingdetektiverna får inspirera titeln: Protonmysteriet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s