Processen.

Saxat från Expressen:
Så kom Henke med i truppen

1) Lars Lagerbäck, Lars Richt och Roland Andersson har ett sista möte om EM-truppen i ett rum i Stockholm. Lagerbäck tar telefonen och slår numret till Helsingborg, men får inget svar. Först efter en stund ringer Henke tillbaka.

2) Henke pratar med sin familj, frun Magdalena, sonen Jordan och dottern Janelle. Själv tvekar han om EM, men familjen övertalar honom att han ska tacka ja.

3) Henke ringer också sin tränare och vän Bosse Nilsson i ärendet. Bosse Nilsson tror först att hans stjärna skojar, men när han förstår allvaret är han tydlig med att han tycker att Henke ska spela EM.

4) Henke är övertalad. Han ringer tillbaka till Lars Lagerbäck och lämnar beskedet. Han vill nu spela EM och blir historisk som den förste som spelaren som gör sex mästerskap för Sverige.

I papperseditionen fanns det också en redogörelse i tecknade bilder i lika många steg. Henke illustrerades med röd tröja och rakat huvud, han satt på knä och frågade sina barn. Magdalena stod upp.  Telefonsamtalen ritades som serietidningsblixtar. Inga konstigheter. En komplicerad procedur där systemet med elektorer och superdelegater ser ut som en barnteckning i jämförelse.

Dramatiken är det inget fel på. Att Lagerbäck inte får svar genast kanske borde ha följts av ett utropstecken för att verkligen understryka hur nervig och svår kampanjen var. Om nu Zlatan är befriad från operationer och andra belastningar så har vi alltså en god chans att se 2006 års VM kanske sämsta anfallspar igen.

Annons

  1. Hult

    På getingen är vi väldigt bra på storytelling, human touch och att göra komplexa situationer pedagogiskt lättförståeliga!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s