I stereon: Looptroop – Ring snuten.

Besöket i föräldrahemmet avslutades med att jag i förmiddags temporärt övertar min fars bil. Kalla mig bortskämd men jag har aldrig behövt tanka den när jag har lånat den tidigare, nu var det dags. Ett mandomsprov.

Jag körde till närmsta Statoilmack och hoppade ur. För det första kan jag meddela att de måste ha byggt Statoilmacken på Norra vägen i Kalmar på ett spegelvänt sätt. Tanklocket hamnade på fel sida så jag var tvungen att backa och vända rätt. När jag sedan hade fått styr på skutan skulle jag tanka och då får jag inte upp locket (som pojken sa).

Jag har gått igenom detta hela vägen från Kalmar till Lund, skalat bort de värsta överdrifterna och jag kommer fram till samma resultat varje gång. Jag stod i över tio minuter och försökte öppna tanklocket. Jag var ganska livlig och rörlig, sprang fram och tillbaka, rotade efter instruktionsboken, ringde mina föräldrar etc. Till slut hittade jag rätt regel (den hade gömt sig under mattan). Vad jag då upptäcker när jag går mot pumpen är att det har dykt upp en polisbil bakom mig som blockerar den väg jag körde in på. Jag har nu nått den ålder då man snarare känner lättnad än oro över att se poliser så jag tänker att där jobbar mina skattepengar bra. Det tänker jag ända fram till dess att jag vänder mig om för att kolla hur många liter som har flutit. Då upptäcker jag polisbil nummer två som blockerar min flyktväg i bilens färdriktning. De står kvar där fram till dess att jag med demonstrativa kliv går mot butiken med sedlarna i handen. Då åker de.

När jag sedan står inne i butiken och säger att jag ska betala för tankningen på pump 3 så svarar kassörskan:
– Jo, vi såg dig.

Märkligt.

Annons

 1. Gonzo

  Vissa ska inte föra sig med bil. Jag förmodar att du låg först i alla köer på E22:an från Kalmar till Lund. Inte en dag till med bil!PS. Stort tack! Du är omtyckt av familjen.

  Gilla

 2. Christian Resebo

  Påminner mig om när jag väcktes av det svenska samhällets smutsiga rövhål. Jag och min vän blev bestulna på pengar, kreditkort, pass och interrail-korten i Barcelonas tunnelbana. Trots detta kom vi hem och skrev samma rapport till samma försäkringsbolag med samma polisrapport och samma skadeståndskrav som bilagor. Det är en sak som skiljer mig och min vän. Hans namn klingar på polska. Det tog mig tre veckor att få ut anspråken. Min vän fick processa i nästan ett år.Jag är glad att du kan berätta en kul historia runt händelsen, men själv känner jag för att bli politiker och skära ner på hela polismyndigheten när jag hör det.

  Gilla

 3. Jocke den store

  Haahahaha… Gud vilken skön story. Jag har alltid tyckt att du ser muskigt kriminell ut. Klart fan macken ringer snuten nar du star och fibblar med tankningen! 😀 Big poppa ar for resten pa vag hemåt snart! Lets ketchup

  Gilla

 4. MonsteR

  Jadu… Står det någon och fipplar med locket kan man inte göra annat än att ringa på hjälp. Då du antagligen såg ut att vara i nöd kallade man bara på några samhällstjänare. Med största sannolikhet var deras avsikt att försiktigt lära dig veta hut (läs tanka) Som plan två och det mycket mer omständiga alternativet fanns förslaget att bogsera dig, därav den främmre placeringen. Kort och gott, du såg antagligen fruktansvärt vilsen ut och blockerade tappen för de som besatt kunskapen …alternativ rubrik: Samling vid pumpen

  Gilla

 5. Sven

  Ungdomlig okunskap är ett gängse fel man säger, men din ungdom är din charmDuglighet och brister ingår i ditt spelsom väcker både munterhet och larm

  Gilla

 6. Gonzo

  En ung man uppväxt i närheten av Kalmar,hade armar till storleken av sparvar.Var på statoil helt vilse, och nära ge tukthuset en hilse.Nu alla bylingar åt honom garvar!Hepp!

  Gilla

 7. Anders

  Det irriterande med detta är känslan av att poliserna kanske åkte belåtna därifrån med känslan av att de precis lyckats förebygga ett brott. Sådana situationer förpassar mig till exakt samma mentala tillstånd som jag som liten hamnade i när mina föräldrar sade åt mig att städa när jag precis var på väg av egen vilja.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s