Pest eller ebola.

Det är dags att byta ut frasen "pest eller kolera". Kolera är visserligen en livshotande sjukdom om man inte snabbt ersätter den vätska som man förlorar men man kan vaccinera sig mot sjukdomen. Dessutom är den inte särskilt vanlig i vårt geografiska närhet. Pesten är i och för sig inte heller särskilt nära men dödligheten är mycket större vid pest än vid kolera så jag väljer helt klart kolera. Därutöver har pesten mycket mer otrevliga symptom än koleran, beroende vilken form av pest man drabbas av. Bölder, inflammerade lymfkörtlar, slemmiga upphostningar, blödande hud, rosslande och fula kläder.

Så mitt val är ganska solklart. Faktum är att jag ska börja använda uttrycket om situationer där man måste välja mellan något extremt jobbigt eller något som är något ansträngande men helt klart något som man kan utstå. Kolera alltså.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s