Listigt!

Om du verkligen vill se igenom någon svår människas fasad så har jag ett tips som jag själv fick för ett par år sedan. Om du är hemma hos en musikfascist som aldrig kan låta bli att mästra andra angående deras dåliga smak eller liknande så kan man enkelt sätta dem på plats genom att kolla deras iTunes och välja att visa de 25 mest spelade spåren. Det kan bli ganska roliga bortförklaringar när de ska försvara sitt val att ha Venga Boys eller Aqua på listan över de 25 främsta.

image423

Jag har dock aldrig kunnat använda det så ofta som jag har velat, i min egen bekanstskapskrets finns nämligen inte några sådana här människor. Alltså. det finns gott om musikfascister men alla är så trogna kampen så att de aldrig skulle få för sig att ladda ner skitmusik. Inte ens i ironiskt syfte.

Annons

 1. Gonzo

  Jag har sett din samling. Hur förklarar du Milli Vanillis ”Greatest Hits”?? Hur förklarar du Kicki Danielssons ”Kickis Bästa”?? Hur förklarar du Darlene Zschechs ”Hope”??Försök inte!

  Gilla

 2. Hult

  Att växa i från det puerila begreppet musikcredd och skamlöst fylla sin playlist även med vitt slödder är en mognadsprocess, ej helt olikt livet i sig.

  Gilla

 3. Hult

  Det var snarare den principfasta skitnödigheten än den kvalitativa innehållsanalysen jag åsyftade – vilken i sig är en subjektiv bedömning. Kanske därför jag aldrig blev kulturjournalist, utan mest harvat i spalterna med underklassnöjet sport?

  Gilla

 4. Snaskefar

  Jag minns när jag slutade gilla dig Hult, det var när vår engelsklärare visade en artikel som du hade skrivit och sa att vi andra i princip aldrig skulle kunna skriva lika bra. Du hade använt uttrycket ”hålla räfst och rättarting” och Helena var väldigt imponerad. Nu ska jag bara få ihop det med att vi gick i trean på Södertorn och du gick i ettan på Mönsteråsgymnasiet. Jobbade hon på båda ställena samtidigt? Henne ska jag förresten blogga om vid tillfälle.

  Gilla

 5. Hult

  Det är inte lätt att bli profet i sin egen hemstad – och nu har jag dessutom gjort misstaget att flytta hem.
  Jag räknar iskallt med att någon snart kommer att knacka mig bakom Punktens gatukök, precis när jag står och böjer ett mjukt verb. Ser för övrigt fram emot en bloggpost om bibliotekarie extraordinaire Helena G.

  Gilla

 6. Hult

  För övrigt inte konstigt att man åker på en lynchmobb efter ett slikt tilltag. Hon kunde lika gärna satt in min kukbild med namn och adress i Strandabladet för att kasta första stenen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s