För mörkerseende och solbrännan.

Igår satt jag på ett tryckeri. Det var med anledning av ett bokprojekt och en DVD som skall uppmärksamma ett jubileum. Det är alltid något jubileum i Lund.

I en paus i arbetet så hamnar vi av någon anledning i en diskussion om Nordkorea. En vän ska åka dit i sommar och vi börjar prata om all propaganda som riktas både mot och från Nordkorea. Bland annat ska det finnas massor av Volvobilar i Pyongyang som svenska staten skickade dit i slutet av 1970-talet men som ännu inte är betalda. Vi pratade lite om vansinnigheterna som pågår där och om allt verkligen kan stämma, hur mycket är västpropaganda egentligen?

image421

Skillnaden i elförbrukning mellan Nordkorea och grannländerna enligt NASA:s satellitbilder.

Nåväl, i sällskapet hade vi en professor i bildjournalistik, tidigare anställd som fotograf på Expressen. Han var runt mycket i världen på 1970-talet, bland annat berättade han att han följde med Stikkan Andersson till Polen 1974 i kölvattnet av ABBA:s framgångar med Waterloo. När Stikkan skulle få betalt för ABBA:s framträdande så kom arrangören med… ingenting. Han pekade ut på några gigantiska behållare och visade den ersättning som skulle utgå. 180 ton morötter.

Det är mycket A-vitamin.  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s