Rymd och fritid, 2-årig.

Jag ser mycket dumt varje dag, det dummaste idag är den här artikeln från Aftonbladet. Temat är högskola och tanken är väl god. Men det blir slarvigt och lite korkat. Jag undrar vem det är som är tänkt som mottagare, är det de som ska börja läsa eller de som redan läser? Jag hittar ingen röd tråd eller tanke. Mer som att: "Vi måste göra något på studenter, de är ganska många va?".

Förutom rena faktafel som att Jens Lapidus skulle vara advokat så har Aftonbladet listat vilka "kändisar" som har eftergymnasial utbildning. Bland annat står det att Christer Fuglesang har pluggat. Verkligen? Han fick inte sitt astronautgig på grund av sitt busiga, pojkaktiga leende?

Annons

 1. Snaskefar

  Anonym, källa på det?Jens Lapidus är inte advokat. Det krävs fem års juridiskt arbete för att kunna bli aktuell som advokat. Under minst tre av dessa fem år ska den blivande advokaten ha tjänstgjort som biträdande jurist vid en advokatbyrå eller drivit egen juridisk byrå. För att antas som ledamot i Advokatsamfundet krävs advokatexamen, en utbildning som avslutas med muntlig examination. Dit har Jens Lapidus inte hunnit ännu men det sker nog snart. Han var definitivt inte advokat när han skrev Snabba Cash.

  Gilla

 2. parknose

  Apropå källa – jag diggar Aftonbladets hänvisning efter uppspaltningen av vad ”kändisarna” har pluggat.”Källa: Wikipedia m.m”fniss.

  Gilla

 3. Linda

  Han var tydligen någon slags festfixare på KTH. Värsta partyprissen enligt samtida kursare. Känns tryggt att veta. Engagemang under studenttiden=framgång…

  Gilla

 4. Christian Resebo

  Tänk på artikeln som ett sätt att få högre utbildning ”sexig”. På ett sätt är det ju ett hot mot oss som omfamnat de höga akademiska idealen om pöbeln tar sig till högskolan. Å andra sidan kanske pöbeln beundrar akademiker ännu mer om de får relatera till sina idoler som just akademiker. En knivig fråga, men jag förvånas mest över att det finns akademiker som fortfarande läser Aftonbladet efter sveket mot Hierta.

  Gilla

 5. Rambo

  Vägrar tro att den GRAVT överskattade Camilla Läckberg har pluggat, någonting, någonstans. Utan möjligen vid Nicke Lilltroll Campus.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s