Betingning.

Idag läste jag något riktigt klokt; följden är de enfaldigas lärare. Eventus stultorum magister est.

Kanske är detta en utkristallisering om varför vi ska lära, undersöka och försöka förutse. Istället för att behöva ta itu med konsekvenser som ständigt följer det dåraktiga beteendet. Fast det är inte hållbart. Gång på gång bevisar jag att jag inte har lärt mig något, i repetitionen ligger idiotin i att dricka Fernet, hoppas på för mycket, lita på någon som jag inte borde ha litat på etc.

Som någon sorts systersentens håller jag "Dumheten vilar aldrig" vilket är ännu mer tröstlöst. Det kostar på att analysera, att förutse, att försöka se konsekvenser. Dumheten puttrar på eftersom den inte kräver någon energi, det är bara att luta sig tillbaka och låta det hända. Förhoppningsvis blir konsekvensen eller följden en hård magister.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s