Pur förvåning.

Med anledning av det här testet gjorde jag en observation:
Räkna alla ‘ F ‘ i följande text:

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS…


Jag blir lite lätt störd av att så många skriker av upphetsning, vantro eller förtjusning när de går på så kallade hjärnspöken. Det som irriterar mig är att man verkar tro att hjärnan är ofelbar och att vi egentligen inte skulle kunna bli lurade. Som om den mänskliga tanken var en finjusterad apparat som aldrig missade något. Som om att vi inte till lags var lite småkorkade. Som om att vi för tiotusen år sedan inte kunde programmera en video ordentligt. Nu vet jag naturligtvis att det inte fanns videoapparater för tiotusen år sedan men det är samma hjärna.

Det är en övertro på den mänskliga förmågan och det är svårt att erkänna att vi inte är riktigt kloka.

Svaret är förstås att det finns sex stycken F.


Uppdatering:
Jag fick ett sms från en person som retade mig för det här inlägget. Han undrade hur många F jag själv kunde se.

Jag fick det till sju stycken. Är det svar nog på din fråga?

Annons

  1. Jessica - PCT

    Fem fick jag det tilll… man missar alltid ett elletr ett par ”of” precis som man i svenskan gärna missar ord som ”till” och sådärSån’t som oftast inte nämns i förkortningar glöms liksom bort.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s