ICA Idiot.

På ICA Tuna i Lund jobbar många som när jag var yngre kan sägas ha varit i min ålder. Öh, när jag var yngre hade jag bekanta ur underklassen som drygade ut sin inkomst genom att arbeta på ICA Tuna. En av dessa är en helt fanatiskt (precis som det står) rolig tjej som bland annat åkte över till San Francisco för att med en egen kamera kopiera öppningsekvensen i Huset fullt. Hon har alltid en historia att dela med sig av, bland annat denna.

Köpmannen Billing på ICA Tuna har personalfester med jämna mellanrum, generösa tillställningar med fri bar vilket passar högskolestudenterna ypperligt. En gång när de var på en restaurang i Lund så hade han också tänkt skämma bort deras intellekt en smula och hade därför tagit dit en chokladexpert. En pompös djävel vad jag har förstått. Eller tror.

image375

Grabben med choklad i börjar sin utläggning om olika bönor, tillverkningssätt, hur chokladen är sensuell och erotisk (nästa mongo som börjar tjafsa om det kommer att få smaka min chokladnäve). När han har hållit på en stund känner han att det är dags att släppa in publiken i matchen. Han säger:
– Är det någon som brukar få några frågor om choklad?

Tystnad.

Han upprepar sin fråga:
– Är det ingen som brukar få några frågor om choklad?

Fortsatt tystnad. En tjej harklar sig. Säger försiktigt på bredaste skånska:
– Jou, Vaurt liggor Marabooou Helnöt….

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s