Nu har jag bloggat i ett år.

Laudate omnes gentes, laudate dominum. Laudate omnes gentes, laudate pater Snask.

569 inlägg inklusive detta. Det är i genomsnitt ett och ett halvt inlägg per dag. Vissa har varit långa, andra har varit längre. Vissa har varit roliga, vissa har varit sorgliga. Vissa har varit avancerade, vissa har krävt en normalintelligens av läsaren. 533 stycken har varit bra och läsvärda, övriga 36 är fucking litteraturhistoria. Alla har varit snaskiga.

Jag vet inte riktigt varför jag började blogga. Jag var ung, jag var fri, jag var full, jag var kär – och då vet man hur illa det går. Jag upptäckte snart att jag hade saknat att skriva för nöjes skull. Dessutom hade jag kommentarer och muntrationer som jag ville få ur mig. Bloggen blev ett utmärkt forum. Därutöver märkte jag att vissa saker gick att bearbeta så mycket enklare genom att skriva och andra saker var lättare att komma ihåg. Det var från början meningen att jag skulle hålla en total anonymitet. Det omöjliggjordes ganska snabbt av mitt stora uppmärksamhetsbehov; "Ehem… har ni läst Snaskefar förresten? Han är fett med bra…". Sen blev historierna alldeles för interna och spetsade så det gick till slut inte att dölja för mina vänner vem det var som skrev. Av de som jag inte känner sedan tidigare är det väl egentligen bara Tanten (shout out!) och Trulsa (sill!) som vet vem jag är.

image361

Jag heter Dag Oredsson, jag har precis fyllt 30 år och jag är 16 år gammal. Jag är i grunden jurist men jobbar som projektledare på en reklambyrå i Lund. Jag gillar sleaze rock, hip hop och Tomas Tranströmer. Jag är rädd för min mamma och inte rädd för att ta plats. Jag har många kära vänner och få bekymmer. Jag röker, vilket kanske framgår av bilden. Jag är uppe sent om nätterna och äter godis när jag vill. Jag har en skitcool cykel. Jag tror på den sentens som min gammelfaster hade på sitt kylskåp (myntat av teologen Peter Meiderlin); Enighet i det nödvändiga, frihet i det osäkra, kärlek i allt. Jag har skrivit en sång om mig själv som jag gärna sjunger på fester. En gång när jag var liten blev jag förväxlad med jesusbarnet av en otroligt klarsynt flicka i söndagsskolan hemma i Mönsterås.

Ett stort tack riktas till alla trogna läsare vars kommentarer här på bloggen och i den analoga världen bereder mig stor glädje. Det är utan tvekan enormt bra för självförtroendet när ni uppmärksammar mina texter och fnissar åt mina lustigheter. Det skall i sammanhanget nämnas att jag finner ett stort stöd i den omtanke och värme som kommer från er, mina vänner, när det inte har varit alldeles lättsnaskat. Ni är alla med mig. Låt oss göra nästa år till ett ännu snaskigare år. Så smular kakan.

Annons

 1. Gonzo

  Grattis till ett fantastiskt första år. Det har varit en stort nöje att följa dig!Är det berkligen du på bilden? Känner inte igen frisyren. Sist vi sågs hade du ett sånt fantastiskt glow i håret…

  Gilla

 2. Linda

  Grattis käre, även om jag inte har varit med hela bloggåret så har jag ju faktiskt varit med himla mycket längre än så. Och ditt skrivande har skänkt mig glädje och barnsligt fniss. Stillsamt konstaterar jag att jag (vår biologiska jämnårighet till trots) är äldre än du, eftersom jag är och förblir 19 år gammal. Men det känns tryggt att veta att du är och förblir samme Dag som började i SP1C (?) ca. 1993. Tjo!

  Gilla

 3. Simon

  Jepp, bra jobbat! Tack för en ständigt lika välskriven, underhållande och bra blogg. Har inte heller hängt med från början, så jag har fortfarande de första 3-4 månaderna kvar att beta av. 🙂

  Gilla

 4. Temporarily

  Jag är förmodligen en av de senast tillkomna till den skara som kan kalla sig ”läsare av Snaskefar”. Jag kollar frenetsikt varje inloggad sekund om du har uppdaterat din blogg, och jag har även äran att möta dig mertalet gånger i verkligheten. Jag kommer sakna dig sjukt mkt när jag byter riktnummer, men till min lättnat så vet jag att du aldrig är längre bort än min älskade laptop med tillhörande uppkoppling. Jag är så glad att jag hitta dig, men det kommer jag säga till dig på riktigt imorgon. Puss// J

  Gillad av 1 person

 5. Tanten

  Tjoho och hurraaa! Grattis Papi Sucar!Även min blogg börjar närma sig ettårsdagen. Lustigt att vi började nästan samtidigt och fann varandra så slumpartat. Någon gång, kanske snart, måste vi ses också. Vi VET ju att vi kommer gilla varandra farligt mycket.Puss.

  Gilla

 6. Sven

  Big Snaske

  Jag ber att få sälla mig till gratulanterna och framföra mitt djupt okända tack !
  Du är en tillgång för oss begåvningshandikappade. Din blogg är som en en…jaaaa stämningshöjande aria. Blott flaskan kan med åren kröka din juvenila arm.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s