Överdosering.

Jag tror att man kan lära sig mycket av att göra en sammanställning av hur en människa uttrycker sig. De här fem uttrycken tror jag att jag använder alldeles för ofta. Det är alltså inte det jag säger oftast men det som jag själv är medveten om att jag nog överdoserar på. Av någon anledning har jag börjat säga yes alldeles för ofta när jag pratar i telefon. Det känns inte bra, det är som att fördumma språket lite. Den uppmärksamme läsaren minns säkert att jag inte vill vara dum.

Inte i rangordning:

1. Jag skulle bli mycket förvånad om det inte skulle bli så.

När jag inte vill ljuga och hålla alla dörrar öppna. Ibland så varierar jag det med jag finner det troligt eller överraskande nog så blev det inte så.

2. Meh Ååårggh!

Ett läte jag ger ifrån mig vid irritation eller frustration. Låter ungefär som en gammeldags biltuta. Används i biosalonger när folk inte håller käften eller i köer när folk tränger sig.

3. Jag måste få tipsa om….

Mycket av min vakna tid går åt till att hitta nya sevärda filmer, TV-serier, bra musik eller litteratur som inte får mig att rulla med ögonen och säga meh ååårggh! När jag väl hittar något så måste jag dela med mig. Det är ett tvångsmässigt beteende. Men jag menar väl. Tror jag, Det handlar inte om att uppfostra någon utan om att dela glädjen.

4. Föredömligt!

Eller kanske strålande. I många sammanhang är jag arbetsledare, detta uttryck används flitigt. Hade jag varit amerikan så hade jag nog vrålat outstanding.

5. Jag ringer för att be om ursäkt för gårdagens middag. Ni hade mig till bordet vill jag minnas. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s