Och Tito, Tito här och Tito, Tito där – fast inte där.

Varken SVT eller SvD namnger den världsartist som är åtalad för våldtäkt vid Ystad tingsrätt. Däremot gör DN det, Expressen gör det, Sydsvenskan gör det, Kvällsposten gör det, likaså Göteborgsposten och framför allt Aftonbladet gör det.

Jag vet inte om det går att placera i något gentlemannajournalistiskt fack eller vad SvD har för motiv. Det är bara lite konstigt. Det kan ju inte ha undgått någon vad människan heter vid det här laget. Jag är tillräckligt gammal för att komma ihåg rabaldret när man namngav Christer Petersson i samband med att han var misstänkt för mordet på Olof Palme. Är det en kvarleva från denna tid? Är det ett principbeslut som ligger bakom? Jag har för mig att man i dessa sammanhang kör enligt den insparkade dörrens princip. Om en annan tidning eller nyhetsprogram har namngett en misstänkt är det fritt fram att följa efter. Men här väljer alltså både SVT och SvD att inte göra det. Mysko. Det kanske till och med är beundransvärt men i mitt tycke lite naivt.

I övrigt tycker jag att den här rättegången börjar bli alltmer farsartad och fokus (om den någonsin har funnits) börjar försvinna från en kvinnas utsatthet och en mans eventuella skuld, istället har den journalistiska tonen blivit en sådan så att jag misstänker en lätt erektion över kändisar och turnéskvaller. Fuckfaces.

image338

Andra observationer; om Carola försöker dölja sig  på den här bilden – varför namnger SvD henne? Det är lite komiskt. En annan sak är den urusla PR-nerv som Beltran äger. Att bränna sitt svenska pass, att klaga på maten i häktet, att bråka med kriminalvårdarna, att explodera mot Pretty Boy Bodström etc. – det är inte sånt man blir folkär för om man samtidigt står anklagad för våldtäkt. Pappan i Teliareklamen verkar också ha skitit sig en bålgeting.

Annons

En kommentar

  1. Pelle

    Haha@ ”istället har den journalistiska tonen blivit en sådan så att jag misstänker en lätt erektion över kändisar och turnéskvaller”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s