Guldbagge till ÖB. Not.

OK, ÖB figurerar i en film som kostar 3,7 miljoner kronor. Det är mycket pengar. Man blir upprörd. Det är illa, tänk om ryssen kommer och våra skolbarn ska vända huvudet mot Mecka och allt det där.

image327

Jag har svårt att bli upprörd. Jag har kanske blivit blasé, jag tycker inte att 3,7 miljoner kronor är sådär jättemycket pengar för en film. Jag tror inte att pengarna har flyttats till filmen genom ett infall av en narcisstisk general, det måste ju finnas en budget för sånt här och jag är övertygad om att det är avsatt pengar för den här filmen sedan länge, "Nej, ni får ingen kvällsmat på ett halvår, ÖB ska hugga ved på vita duken.".

Sen är det ju inte så mycket pengar som sagt. Nu kanske man blir upprörd och tänker att det kunde ha gått till mycket bättre ändamål. Det kanske är sant, det hade nog kunnat räcka till utbildningen av 3 – 4 värnpliktiga men vi talar inte om att rädda förband med de här summorna. Snarare kanske att låta Amfibieregementet skjuta skarpt ytterligare en hel vecka.

image328

Sen kanske man kan ha synpunkter på filmen, att den till exempel inte är bra. Då skulle man kunna bli upprörd över att det har lagts pengar på den överhuvudtaget. 

Annons

  1. KAS

    Ursäkta snaskefar … jag tog inte bort länken utan ändrade texten i bloggposten i stället. Om det inte duger så säj till så åker länken.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s