You may think I’ve gone insane, but I promise I will kill again.

Nyårslistorna börjar ta ut sin rätt, jag känner en listmani. Den måste självklart kanaliseras i något produktivt och jag kommer därför att lista de fem mest skrämmande ögonblicken i Twin Peaks där BOB uppenbarar sig direkt eller indirekt. Självklart är listan subjektiv, det finns säkert mer skrämmande ögonblick men det är dessa som har gjort störst intryck på mig.

image318

I fallande ordning.

5. När Leland Palmer är på polisstationen och känner igen fantombilden på BOB och berättar att han vet vem det är. Det är en man som bodde granne med Palmers vid deras sommarstuga som brukade slänga tändstickor på den unge Leland. "You wanna play with fire little boy? You wanna play with Bob?"

4. När Dale Cooper har kommit tillbaka från The Black Lodge och ska borsta tänderna, "How’s Annie? How’s Annie? How’s Annie? How’s Annie? How’s Annie?".

image320

3. När Leland Palmer står framför spegeln i scenen när Maddy ska åka hem från Twin Peaks, något som BOB inte känner sig särskilt bekväm med och tvingas ta itu med – inte på mitt pass!

2. När James, Donna och Maddy sjunger hemma hos Haywards. Donna blir sur över blickarna mellan Maddy och James och springer därifrån. James springer efter henne för att reda ut situationen. Maddy sitter kvar och stirrar ner på matten. Hey Presto! Där är BOB som vill kolla läget. Kommer ni ihåg låten de spelade? Just you, and I…. Together forever… Inte bra.

1. Sjukhusscenen när Jacoby har blivit attackerad och har blivit inlagd. Ronette Pulaski ligger i sin säng och börjar skaka okontrollerat, man får se flashbacks av vad som hände med henne och Laura i tågvagnen. Det avsnittet störde min nattsömn i veckor efteråt.

image319
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s