En början.

När jag väl skriver min stora generationsroman så ska jag använda mig av en formulering i förra inlägget som öppningsreplik:
– Min onkel lämnade mig en mindre förmögenhet, som du känner till.

Därifrån är vägen ganska öppen. Det finns oanade möjligheter till äventyrsroman, revansch, tragik, upprättelse, scener i genren "elegant-luffare-i-vindsvåning-i-Paris-som-inte-har-råd-att-hålla-sig-med-värme-men-upprätthåller-en-viss-sorts-värdighet-och-berättar-sin-historia-för-en-ung-journalist-samtidigt-som-han-tynar-bort-i-lunginflammation-och-den-unge-journalisten-lär-sig-under-tiden-att-skratta-leva-sörja-gråta-och-älska".

Något sådant, ja. Den fruktansvärt överskattade Tisdagar med Morrie möter Begums 500 miljoner och Hjortfot. Host, host… Kom närmre skall jag berätta… "Min onkel lämnade mig en mindre förmögenhet, som du känner till", så började den gamle vagabondens berättelse.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s