Instruktioner tack.

Det finns en del småsaker jag verkligen inte gillar. Det fånigaste är för tillfället att svettas i kostym. Det kan vara så att jag är hur fräsch som helst, slipsen och näsduken matchar like a muthafucka och sen när jag kommer till tillställningen så måste jag (min kristna uppfostran förbjuder annat) hjälpa till med något som inte har hunnits med. Så där står man framför spisen, eller med ett bord i famnen – och svettas. Jag hatar det.

Jag gillar inte heller att vara sen, särskilt inte om det beror på någon annan. Jag tycker att  det är ett respektlöst beteende och jag anser att man ingår ett socialt kontrakt om man lovar eller garanterar att man ska vara på ett visst ställe vid en viss tidpunkt. Jag hatar det.

Det är bara några av de saker i mitt liv som egentligen inte spelar någon roll. Det är verligen inte hela världen. Jag överlever nog, men det finns en sak till som riktigt. riktigt stör mig till vansinne. Egentligen är det två saker men den saken som för tillfället stör mig mest är en direkt följd av den första. Det gäller handfallenhet och växelpengar.

Jag hatar att stå handfallen, jag klarar inte av att inte ha svar på tal eller komma oförberedd. Jag gillar att vara påläst och att ha en dräpande oneliner (eller undantagsvis en klyftig komplimang) i beredskap om situationen kräver det. Jag vill inte stå och fumla, inte stå som ett fån med startkablar eller kanyl och inte veta hur man gör. Därför är mitt livs största utmaning för stunden att få tillbaka växelpengar i en affär och börja fippla med kreditkortshållare, sedelklämma, fickor, varorna, påsar etc. Jag hinner inte med. Jag betalar, börjar plocka åt mig godset och sen helt plötsligt stressas jag av att kassören säger "Nästa!". Jag flyttar åt sidan, om möjligt ännu mer stressad medan nästa kund smidigt klarar av sitt ärende. Jag behöver aldrig vänta på att personen framför mig gör samma sak, även om det är en pensionär som bara betalar med rikskuponger. Alla andra verkar ha utvecklat en rutin eller ett reglemente kring hur man gör. Jag hatar det.

Annons

  1. INA

    Känner igen mig i växelpengastressen. Allra värst blir det när man har handlat riktigt mycket mat i sådana affärer som inte har ett sådant där långt lyxigt rullband som på ICA utan istället bara en minimal disk efter kassan (Lidl eller affärer utomlands). Mat ska packas och betalas SAMTIDIGT som man får växelpengar och trängs med nästa kund. Efter varje matinköp lämnar jag affären ytterligare ett steg närmare totalt sammanbrott.

    Gilla

  2. Kronberg skrattar och ler

    Påminner mig om en händelse i somras. Jag var i Stockholm, handlade på f.d. T-jarlen – tror det heter Vi – på Östermalms tunnelbanestation.Lämnade mitt Mastercard och knappade in koden för mitt VISA-kort. Det fungerade inte. Provade igen – fungerade inte. Mannen bakom mig i kön började stånka och stöna och mumla högt om människor som borde handla med kontanter…Detta fick mig att arbeta i slow motion. Och lugnt vände jag mig mot honom och beklagade att han just i denna stund måste vara en av världens mest lidande människor.Så småningom insåg jag att det var mitt Mastercard kassörskan fått. Jag gav henne VISA-kortet och knappade åter in koden – denna gång fungerade det. Men jag jobbade ytterligt långsamt – eftersom mannen fortsatte gnälla.Och varje gång svarade jag honom att jag tyckte så fruktansvärt synd om honom, krigsoffer och cancerdrabbade hade det lätt i jämförelse.Det var en njutning att se denne allt mer högröde man gå mot sin förestående kollaps.När jag gått ut ur affären kom en kvinna springande efter mig och sa att hon tyckte jag var härlig – jag hade räddat hennes dag – hon asgarvade.Kul: en avrättad och en räddad – det blir plus minus noll det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s