Så kom den då till slut, störighetens minut.

Jag visste att det här skulle hända. Ibland känner man det bara på sig. Jag visste att Paul Potts skulle ta världen med storm, jag visste att han skulle få en särskild sorts glans. Vi kanske behöver honom just nu, det är talang och äkta. Fuglesang hamnar i samma kategori, människor som förtjänar uppskattning för att de har jobbat hårt eller besitter en egenskap som inte bara tilltalar vår jag-kultur. Det handlar inte om att bedriva otukt i en reality show, det handlar om arbete och förmåga. Jag gillar det. Jag gillar också Paul Potts, jag föll pladask för hans nervösa charm och på det sätt som det framställdes i TV att han totalt överraskade alla med sin röst.

image282

Men jag visste att det skulle bli så här, att jag skulle stå på någon mingelfest och bli onödigt dryg och säga saker som:
– Ja, han är ju duktig men han är ju inte den bästa tenoren jag har hört.
– Jo, hans insats för att popularisera operan kan ju knappast förbises.
– Nja, VM 90 finns också på Youtube, där kan du höra Pavarotti sjunga den och han är ju snäppet bättre.
Jag vet inte varför jag blir sådan, jag vet bara att jag visste att det skulle bli så här. Jag måste sätta dit folk, fostra dem. Det är verkligen inte ett sympatiskt drag. Mer kan jag inte utveckla det annat än att jag har sjukdomsinsikt.

Annons

  1. Christian Resebo

    Som du vet Snaskefar så fick också jag en klump i halsen när jag hörde första insatsen i Britain’s got talent, även om jag också kände tvivel inför ”jurn”. När jag träffade mina föräldrar sist hade de köpt Skivan. Utan ånger, fast med lite sorgsenhet, konstaterar jag att dina synpunkter är korrekta. Med tillägget: hans italienska lämnar mycket att önska (förstår han vad han sjunger?), urvalet är svagt (troligtvis dock ej gjort av honom) samt röstens klenhet.Det är naturligtvis inte på sin plats att lämna sådana kommentarer till en man som så uppenbarligen förtjänar sina 15 minuter i rampljuset mer än tusen andra. Men kommer jag att köpa skivan? Kommer jag att lyssna på melodierna för eget nöje? Nej, självklart inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s