Monkey see, Snaskefar do.

Ni vet de där experimenten man brukar se med chimpanser som ska plocka ur en sak ur en glasburk? Det går ut på att apan inte kan ta ut belöningen (banan, påse med nötter, Dagens Industri etc.) ur burken så länge de har handen knuten kring objektet.

Jag brukade skratta rått åt de lägre stående primaterna och deras fumliga försök. Det var alltså ända tills jag själv gick genom Lundagård ikväll och försökte få fram mitt cigarettpaket ur innerfickan på min rock. Gång på gång fastnade handen mellan de knäppta knapparna. Högskolepoängen rasade av mig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s