I fallande ordning.

De jag har svårast för :
1. Tanter som färgar håret hennarött och dansar afrikansk dans i någon studiecirkel.
2. Tjejer som gör sig dummare än vad de är. Talar med babyspråk, spelar på sin "kvinnlighet" och snackar nonsens istället för att skina med sitt intellekt. Jag blir så djävla förbannad %¤%#"…
3. Bärsiga killar som umgås i gäng och skriker "Bög" till varandra.
4. Folk som citerar Nilecity, Percy tårar eller Sällskapsresan in absurdum. Skaffa nya referensramar för i helvete.
5. Killar som var coola på gymnasiet och lever på det fortfarande.
6. Människor som säger nej eller är "anti" bara för sakens skull. Det är bra med kritiska röster men det kan aldrig vara OK att man bara engagerar sig i en sak bara för att vara en broms (mer om detta vid ett annat tillfälle).
7, Killar som absolut inte var coola på gymnasiet och tar igen det nu genom att göra sig oumbärliga på jobbet, skaffar ett specialintresse eller dominerar en förening eller ett sällskap. De kan aldrig ta ett förslag eller ett påpekande utan att gå i extrem försvarsställning och förkasta det.
8. Folk som säger "men det får man inte säga nu för tiden". Det är klart du får säga vad du vill, du kan däremot inte räkna med att säga det oemotsagd. Djävla pucko. Den politiska korrektheten fyller en funktion, den innebär att du inte kan komma undan med att säga att negertattarjudar stjäl mer än andra. För de gör de inte, det är du som har bestämt dig för att tycka en sak, och det får du göra. Oemotsagd om det skulle vara så. Men som tur är finns det andra som inte håller med, och då blir det diskussion. Förhoppningsvis.
9. Människor som sms:ar tillbaka och svarar "Ja" när man själv har skrivit "OK, då gör vi så."
10. Folk som är duktiga på namn och blir sura när man presenterar sig igen. Det kan vara den andra gången vi träffas, jag är ledsen om jag gjorde större intryck på dig än vad du gjorde på mig. Det är ett Rain Man-beteende att komma ihåg varenda djävel man träffar.
11. Människor som tycker att "negerboll" är det viktigaste svenska ordet någonsin, som kan gå upp både i falsett och varv för att försvara svenskens urgamla rätt att negerboll säga och skriva. Negerboll kan vara det mest viktiga objektet efter den svenska flaggan tydligen.
12. Bloggare som skriver talspråk. Och stavar blogg med ett g.
13. Idioter som inte kan hålla käft i samband med högprofilsrättegångar. Det finns en lag, stiftad av våra politiker, juristerna måste följa denna. Det vore djävligt konstigt om de kunde döma ut specialstraff bara för att man tycker extra illa om någon förbrytare som är omskriven i Aftonbladet. "Som vanligt daltas det med bla bla bla bla".
14. Svenska filmmakare som inte har förstått att det räcker med filmer som handlar om någon som återvänder till sin barndomsbygd, dansar i en soluppgång och hittar sin barndomskärlek. Tack Michael Nyqvist , åk hem till Stockholm och håll käften.

Det får räcka här, jag har kanske 20 kategorier till. Tyvärr börjar jag bli lite för irriterad för att fortsätta så jag håller här. Men inte utan att bjuda på en till:

15. Killar som skryter om sina sexuella erövringar utan att släppa in någon annan i konversationen. Det är ohyfsat.

Annons

 1. Tanten

  Hiihihi.Jag har just utövat högläsning av väl valda punkter på din lista, för Rex. Vi tycker precis som du. Dessutom är du om möjligt ännu skitroligare när du går upp i varv.

  Gilla

 2. Snaskefar

  Tanten:Du skulle se mig, händerna skakar.Soda:Jag har kommit fram till att det är cirka 40 kategorier till. Vänta och se.K:Och andas högt. En lätt framålutande gång och en blick som skvallrar om en ständig förvåning över sin egen existens. Fuckers.

  Gilla

 3. Christian Resebo

  Som du vet är jag ju en besvärlig människa. På jobbet, vid morgonfikan, dök diskussionen om negerboll upp. Alla var rörande överens om att det var mycket viktigt att det skulle få heta just negerboll. Jag kunde som vanligt inte hålla det inom mig och sa att det knappast kunde undgått dem att ordet neger använts i negativ mening. De menade att det främst är rent deskriptivt – en ras. Jag bad dem då gå hem och slå i Carins encyclopedi från 1937 och sedan återkomma om det ”rent deskriptiva”. Fikan slutade med att alla satt tysta och tittade i bordet; stämningen var låg.

  Gilla

 4. Snaskefar

  Christian:Jag vet, det är helt stört. Människor som vanligtvis aldrig engagerar sig i etnicitetsfrågor kan bli vansinnigt obstinata när det gäller negerboll. Jag har ibland sagt att de inte innehåller tillräckligt mycket neger för att få hetta detta. Eller bett om en tattarboll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s