Not spot.

Min vän N har skrivit en utredning om Lunds hot spots. Jag önskar att någon kunde göra samma sak angående bankomaterna i Lund. Jag är en av Lunds typinvånare. Ung, akademiker, självgod och inte särskilt mobil. Jag rör mig i samma mönster som de flesta invånarna i staden. I min bekvämlighetszon för att ta ut kontanter – alltså den radie jag finner det värt att röra mig inom enkom för att ta ut pengar – finns det två bankomater. Den ena är inom lås och bom nattetid. På Knut den stores torg finns det nu fyra uttagsautomater, fem om man räknar den som finns på stationen. De fyra som ligger i kluster finns på en sträcka på 30 meter. Bankomaterna ligger ett kvarter utanför min smärtgräns. Någon skall stå till svars för detta. Om jag orkar röra mig det avstånd som krävs för att ställa någon till svars vill säga.

Fast det finns ju förstås värre problem. Till exempel att behöva öppna eld mot fredliga landsmän.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s