Sex ord i historien, inte fler.

image160

Flash fiction är en genre som är ganska underhållande. Hemingway ansåg enligt mytbildningen att hans bästa verk var just inom det området. Det är ganska enkla regler. Den ska vara extremt kort, helst bara en mening. Den ska innehålla en hjälte/hjältinna, ett hinder som ska besegras och en upplösning. Hemingways korta berättelse följer inte riktigt den normen men den är fantastiskt sorglig ändå:

For sale: baby shoes, never worn.

image161

Eftersom Hemingways berättelse är den mest spridda inom den här genren så har den fått stå som norm vad gäller antalet ord. Det ska helst bara vara sex ord. Frank Miller (skaparen av Sin City ni vet) har skrivit den här som ett bidrag till en tävling i flash fiction:

With bloody hands, I say good-bye.


I samma tävling har en man vid namn Rockne S. O’Bannon ställt upp med det här bidraget som är ganska roligt, och lite skrämmande:

It’s behind you! Hurry before it.


Själv bidrar jag med:

Snaskefar förtjänar mycket bättre, du också.
"Fördömt", väste greven, "svärmor lever fortfarande!".
Oh Baby, I like it raw.

En uppmaning till läsekretsen är att fylla på med egna historier i kommentarerna. Jag såg något liknande på ett forum för ett par år sedan och hoppas att det inte misstas för plagiering om jag ber er göra samma sak.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s