Jag skämmer bort er.

De många inläggen, som alla är spänstiga och sylvassa, har gjort att ni blir lata. Snaskefar står för tänkandet. Snaskefar berättar vad vi ska tycka. Snaskefars bildning uppväger bristen på sådan hos flertalet av läsarna. Nu är jag utmattad. Jag tar en paus idag. Men inte utan att se om mitt hus, ni ska få två tips om ett par guldkorn i cyberfloden.

Om ni vill ha en lite lättsammare läsning kan jag rekommendera en hemsida som heter tjuvlyssnat.se, Den innehåller vardagssamtal mellan människor i hela Sverige. Ibland säger de något korkat eller roligt och då kan den som hörde det skicka in citatet till den här hemsidan. Man kan också lämna kommentarer om konversationerna. Exempelvis "Fy fan vad bra", "Han äger!" eller "Ha ha ha ha!".

En annan intressant hemsida är en site som heter Wikipedia. Det är ett uppslagsverk ungefär fast det finns på det världsvida nätet. Det som är det fantastiska med den här sidan är att den bygger på öppen källkod. Det innebär att vem som helst kan skriva definitioner och redogörelser för olika fenomen. Naturligtvis är allt som står på Wikipedia inte helt tillförlitligt. En sak som åtminstone jag har märkt även om ingen annan kanske tänker på det är att en fri redigering innebär att uppgifterna kanske inte alltid rimmar med de faktiska sakförhållandena. Personerna som skriver där kanske handlar i egenintresse och vinklar därmed skrivandet. Var därför försiktiga när ni refererar till uppgifter ni hämtar därifrån i exempelvis er licensiatavhandling. Jag hoppas att detta uppmärksammas snart för även om det är roligt att läsa om allt möjligt som finns där så tror jag inte att gemene man har förstått att det ligger till på detta vis.

Avslutningsvis kan jag nämna att de efterfrågade tröjorna inte kommer att finnas för försäljning innan oktober månad. Det vinnande förslaget är: SNASKEFAR – för att han vet bättre.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s