Otrogna hundar.

Jag är lika förvånad som du Lars.

"Jag trodde inte att det här skulle skapa någon stor reaktion. Alla förstår inte humor." Redan praktikant-Fredrik gjorde intervjuer i P3 med imamer om islams brist på humor (klicka här och leta upp klippet om det inte fungerar). Jag vet inte mycket om världen men den lilla kunskap jag har samlat på mig är att oljepriserna alltid stiger, man skulle ha sålt i tid, det är oroligheter i Mellanöstern och att många muslimer inte tolererar att man driver med profeten.

Om ni inte har hört det så har konstnären Lars Vilks ritat profeten som en hund.  Några muslimer blev naturligtvis rasande. Det kunde inte Lars förutse. Karikatyrerna i Danmark och deras efterspel gick väl honom helt förbi. Jag förstår dock vad Lars menar med detta, även om jag inte helt håller med:
– Jag har en udd mot islam, eftersom islam ofta företräds av sanningsbesittare, och sanningsbesittare är en otrevlig sort. Sådana personer är inte toleranta. Har man sanningen och denna sanning är den enda möjliga… Då ska man omvända de förtappade. Sanningen kommer att påvisa hur du ska bete dig, och det får förfärliga konsekvenser för andra."

Men det är ju märkligt, att de skulle bli upprörda. Förutom Vilks otroliga naivitet så har han låtit noshörningen Nelson, ni vet han som dog så lyckligt och lägligt, få sin sista vila i sitt konstverk Nimis. För detta ogillar jag honom skarpt.

image125
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s