Skröplighet, ditt namn är Marshall Flinkman.

Marshall Flinkman, du står för allt som jag ogillar i fantasilösa och oengagerade TV-serier. Jag hatar dig. Eller rättare sagt, jag hatar din karaktär. Inte för att du inte är lika modig som de andra i Alias, inte för att du inte är lika snygg men hela din uppenbarelse är så förbannat onyanserad.

image117

I TV-serier eller filmer är det den här karaktären jag har svårast för. Nörden eller pajasen som inte får utvecklas. Marshall svamlar, han är klumpig, han vet inte vad som passar sig. I Alias så är tempot hela tiden högt. Det är livsfara. Marshall har varit med om hundratals covert operations som kräver närvaro och iskyla. Det är något som han aldrig har skaffat sig. Istället skämtar han klumpigt, stammar nervöst och säger alltid rakt ut vad han inte borde säga. Vilken annan människa som helst borde vid det här laget ha skaffat sig en rustning av rationellt lugn. Inte Marshall, han tillåts inte utvecklas. Istället förblir han den lille nörden som kan allt om Ewoks men inget om hur man hanterar en kris.

Det är lika förutsägbart som filmer där högt uppsatta regeringstjänstemän inte vill lyssna på vetenskapsmännens varningar och sen ångrar sig alldeles för sent, "Oh my God, what have I done….". Jag blir så irriterad. Alias skapades som bekant av JJ Abrahams. Han var med och skapade Felicity också. Alias var ett projekt han ville göra "som Felicity fast med vapen". Abrahams ligger bakom LOST också. Om han får råda så kommer väl The Others att älta relationer på stranden i dåliga frisyrer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s