Thug life.

På (i?) den här bloggen har jag kanske gett sken av att vara en hårding, en som inte har tid för känslor eller att bara krypa ner under en filt med min Soldier Of Fortune och varm choklad. Den bilden vill jag hjälpa till att rasera.

Jag gillar Peter LeMarc. Jag gillar honom jättemycket och är glad över att han ska ut på turné. Det var 14 år sedan sist och detta är ett jättestort steg för honom. Han har i flera intervjuer sagt att han lider av en svår scenskräck, det blir lite ironiskt om man samtidigt är en av Sveriges mest populära musiker. Min relation till Peter LeMarc kan bäst förklaras med mognad. Han tillhör en av de första artister som jag lyssnade oavsett om mina kompisar lyssnade på honom eller inte. Jag lyssnade på texterna och förstod dem. Även om jag inte riktigt förstod vad som menades med att vila pannan mellan någons lår.

Jag har haft förmånen att umgås med folk från Trollhättan som har berättat om SAAB-fabriken på Stallbacka industriområde, om Göta älv i vårtid, om mjölkbutiken i Strömslund. Allt detta ger sången Little Willie John en speciell känsla för mig. Jag gillar den extremt mycket, särskilt textraden om att en del aldrig lär sig att gå när det är som bäst. En tanke som borde fara igenom mig med betydligt högre frekvens än vad som sker. Kanske det inte är den mest originella tanken som har skrivits i en sång men när Peter LeMarc citerar brevet från sin älskade så känns hennes avsked befogat och ärligt, om än väldigt sorgligt.

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=ry0x5SIhkp8

  1. Tanten

    Oh pabbi minn, jag är så nyfiken på dig. Vad är det för svek, kärlekar och sorger du hintar om då och då? Vad bär du närmast hjärtat? Berätta berätta för en vetgirig tant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s