Kemiska oförrätter.

Min vän MRW formulerade sig lite brackigt vid en brunch nyligen. Hon påstod att det inte finns en vettig kemtvätt i Lund förrän semestern är över i september. Vi kluckade gott i sensommarvärmen. Nåja, det vi båda kunde konstatera är att kemtvättar ofta har en katastrofal serviceattityd. Det måste vara det skrået i Sverige som lättast kan anlägga ett von obenperspektiv och behandla sina kunder som idioter.

image115

Jag kommer med ett plagg som jag tycker är tillräckligt fint eller värdefullt att bevara och få rent. Föreståndaren tittar på mig som om det är mitt fel att hans äktenskap är samlivslöst. Han konstaterar att det är jättesmutsigt. Jag kan inte göra annat än att hålla med. Det är ju liksom hela poängen med mitt nyttjande av deras tjänster. Han suckar och försöker gissa sig till vad som har orsakat skadan, Jag fyller i att det nog är rödvin, han ser upp på mig med en blick som anklagar mig för hans misslyckade barn. Rödvin är svårt att få bort, no shit Leif GW Persson! Det är ju liksom återigen hela poängen med mitt nyttjande av deras tjänster. Det är inte en isolerad händelse eller engångsföreteelse, flera gånger har jag blivit milt utledd från en kemtvätt och undrat vad som egentligen hände? Fick jag just en skopa ovett för att jag ville använda mig av deras tjänster i en sund ekonomisk uppgörelse!? 

Min frustration har gett mig följande regel. Alla som har kemtvättar är inte idioter men alla idioter har kemtvätt. Tänk om förhållandet hade varit desamma i till exempel bilmekanikerbranschen?
– Jag ser att du har skruvat här och försökt byta olja…
– Eh, ja…
– Och sen har du kört med bilen också, det kommer bli svindyrt.
Nu kanske det är så, jag vet inte eftersom jag som bekant cyklar.

Så smular kakdjäveln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s