Hysterin.

För de som ännu inte har sett The Queen kan jag varmt rekommendera filmen, Helen Mirrens insats allena gör den sevärd. Det som är det mest fascinerande med filmen för mig är den helgongloria som Diana snabbt fick. Engelska folket och skvallertidningsläsarna i övriga världen glömde djävligt snabbt bort att Diana hade agerat småaktigt och barnsligt i intervjuer, att hovet hade avböjt att svara och att Dianas popularitet var den lägsta någonsin. Detta tas upp i filmen och är en av de anledningar till att hovet blir så förvirrrade av folkets reaktioner. Som prins Philip uttrycker det:
– Sleeping in the streets and pulling out their hair for someone they never knew. And they think we're mad!
 
Det är naturligtvis en klen tröst för hennes söner men nu har News of the World erkänt sin del i Dianas död. Förhoppningsvis kan det leda till något bättre. Men det är ganska talande att samma tidningar som indirekt bär ansvaret för hennes död är de tidningar som ökade i upplaga när de bevakade hovet och Dianas begravning. Det var den stora förvirringens tid. Sex dagar efter hennes död dog en annan kvinna, verksam i Calcutta. Hur förvaltas hennes arv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s