Original reporters.

Har du en stund över rekommenderar jag den här artikeln som är ett utdrag ur den bok som Lasse Wierup och Matti Larsson har skrivit om den organiserade svenska brottsligheten.

image112

En trettiofemårig trebarnspappa, med tidigare kopplingar till Hells Angels, har låtit tatuera eldsflammor som slickar ansiktet. Han har bara några månader kvar att leva när han skålar med Denho Acar och de andra medlemmarna i OG på festen. I januari år 2007 kommer han att knivhuggas till döds i närheten av Brödraskapets lokaler på Ångpannegatan på Hisingen i Göteborg.

Jag ser fram emot boken, det ska inte stickas under stol med att jag är barnsligt förtjust i att läsa om den här miljön, det handlar väl om okunskap och skyddad uppväxt. Andra, som har mer handfast erfarenhet av kriminalitet, kanske inte ser fram emot det lika mycket. Jag ser också fram emot att vara tvungen att inse vissa saker, som att den här världen faktiskt är verklig, att den finns bara några kilometer bort och att det krävs så oändligt mycket energi att rädda de här unga männen. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s