Pol Pots bedrifter.

Min brittiske vän och hans flickvän rekommenderade följande videoklipp:

Killen heter Paul Potts och inte helt oväntat vann han hela tävlingen. Jag vet inte vad som hände men mellan 01:50 och 02:05 in i videon så ville jag omfamna hela världen. Jag får samma gåshud som jag får 3:04 in i Hey Jude.

Det handlar om revansch, självkänsla, skicklighet och skönhet. Damn straight.

Notera gärna tårarna hos domarna och i publiken, betänk också att detta är endast uttagningen till att gå vidare.

Det är väl också så att sången har en speciell betydelse för mig sedan april i år då jag fick höra den många gånger i ett mycket trivsamt sammanhang.

För er som inte får upp videon är länken: http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA

En kommentar

  1. Tanten

    Åh! Ååh!
    Jag rös, jag drog efter andan, jag blinkade bort tårar… Tänk att kliva upp som den hopplösa killen utan självinsikt och gå därifrån som den som verkligen förstått vad det handlar om. Vilken askungesaga.

    Gilla

  2. Snaskefar

    Min gåshud vägrar lägga sig! Om du söker på Youtube så hittar du fler klipp med honom från senare moment i tävlingen. Han förklarar i dessa klipp hur mobbad han var och vilket problem han har haft med sin självkänsla. I finalen sjunger han en längre version av Nessun dorma men då är ju domarna inte lika överraskade vilket är en tredjedel av nöjet. Gråt vidare!

    Gilla

  3. Christian Resebo

    Jag såg det här klippet för några veckor sedan och har pestat min omgivning sedan dess, med blandade reaktioner.
    Även om jag själv fick en stor klump i halsen när jag såg det så kanske man inte riktigt känner förtroende för panelen. Det är förstås kul att se deras reaktion men vad f-n vet de om opera?

    Gilla

  4. Snaskefar

    Du måste ändå hålla med om att de ser åtminstone
    a) skeptiska till en början och
    b) positivt överraskade.
    Förstör nu inte min illusion Christian! Gå och ligg med dig.

    Gilla

  5. JR

    Underbart!Men vad är det med namnet? Ordvitsar i all ära men är det inte lite väl grymt att roa sig så på sin sons bekostnad?En mycket bra blogg, vill jag tillägga. Fann den igår kväll (2007-12-19) och har läst alla dina inlägg fram till (bak till?) hit.//JR

    Gilla

Lämna en kommentar